Molimo pažljivo pročitajte slijedeći tekst prije korištenja web stranice bedzevi.net

 

Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja bedzevi.net.

Majice d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice bedzevi.net pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. 

 

Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Majice d.o.o.,Varaždin, Franje Stareja 10 (u daljnjem tekstu bedzevi.net) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci Internet stranice bedzevi.net (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama bedzevi.net(u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Majice d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

 

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@bedzevi.net

 

 Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici bedzevi.net od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama bedzevi.net, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Majice d.o.o. i osobe odgovorne za održavanje ove Internet stranice, kao i direktori, službenici i zastupnici Majice d.o.o., smatraju da su sve informacije sadržane na ovoj Internet stranici točne. Međutim, ne postoji nikakvo jamstvo za točnost ili pouzdanost ovdje navedenih informacija i Majice d.o.o. ne priznaje nikakvu odgovornost za bilo kakav izravni ili neizravni gubitak ili štetu koju je primatelj pretrpio oslanjajući se na bilo što navedeno ili ispušteno s Internet stranice bedzevi.net.

© Majice d.o.o.

Čitav sadržaj dostupan na Web stranici Majice d.o.o. (bedzevi.net) zaštićen je autorskim pravom. Osim dopuštenog korištenja, Majice d.o.o. posjetiteljima stranice daje odobrenje da preuzimaju i izlažu materijal zaštićen autorskim pravom samo u privatne svrhe. Za reprodukciju ili korištenje materijala zaštićenog autorskim pravom izvan takve svrhe, potrebno je zatražiti dopuštenje izravno od Majice d.o.o.. Ako je dopuštenje dano, ono mora biti podvrgnuto zahtjevu da ime vlasnika autorskog prava i njegov interes za materijal budu navedeni pri reproduciranju ili citiranju materijala, nekog njegovog dijela ili cjeline.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Majice d.o.o. putem Internet stranice bedzevi.net ?

 

Prilikom registracije osobe za Kupca bedzevi.net Internet stranice, Majice d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su:

ime i prezime

adresa (uključujući poštanski broj)

e-mail adresa

telefonski broj

korisničko ime i lozinka

informacije o proizvodima i uslugama koje ste kupili

Vašu IP adresu

Vašu lokaciju

Vaš internet preglednik

 

Kada s tvrtkom Majice d.o.o. komunicirate u svojstvu poslovnog korisnika, dobavljača ili poslovnog partnera, mogli bismo prikupljati sljedeće podatke:

Vaše ime

Vaša adresa e-pošte

Vaš telefonski broj

Vaša IP adresa

Vaša poslovna adresa

 

Kupac ima pravo prijaviti svoju e-mail adresu za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama bedzevi.net Internet stranice. Prilikom prijave Korisnika,bedzevi.net će poslati e-mail s podacima za potvrdu same prijave kako bi smanjili bilo kakvu mogućnost zlouporabe te prijava putem trećih osoba. Prilikom prijave kupca za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama bedzevi.net Internet stranice, Majice d.o.o. može od  budućeg Korisnika zatražiti:

e-mail adresu

Vaše ime

 

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu bedzevi.net, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

 

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i bedzevi.net stranicama koje su vam prikazane. Naljepnice.biz preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice bedzevi.net. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

 

Društvene mreže

Ako ste član raznih društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn itd., trebali biste biti upoznati s alatima koje pružaju ta web-mjesta koji vam omogućavaju odabir načina dijeljenja osobnih podataka na profilima društvenih mreža.

Tvrtku Majice d.o.o. obavezuju prakse ili pravila privatnosti tih trećih strana, kao i vlastita interna pravila za društvene mreže i ova pravila privatnosti, pa vam preporučujemo da pročitate primjenjive obavijesti o privatnosti, odredbe uporabe i slične informacije o načinu na koji se vaši osobni podaci koriste na tim društvenim mrežama.

 

Osim toga, ovisno o odabiru vezanom uz postavke na raznim web-mjestima društvenih mreža, – i/ili u kombinaciji s vašim postavkama na web-stranicama tvrtke Majice d.o.o.), određeni osobni podaci možda će se podijeliti s tvrtkom Majice d.o.o., na primjer informacije o vašim aktivnostima na mreži, profilima društvenih mreža (npr. interesi, bračno stanje, spol, korisničko ime, fotografija, komentari i sadržaj koji ste objavili/podijelili itd.).

 

U koju svrhu bedzevi.net prikuplja i obrađuje osobne podatke?

 

Bedzevi.net prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice bedzevi.net u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici bedzevi.net, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Bedzevi.net prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

 

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti bedzevi.net Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice bedzevi.net nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici bedzevi.net, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici bedzevi.net te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bedzevi.net

 

S kojim primateljima bedzevi.net dijeli osobne podatke?

 

Bedzevi.net neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

 

Bedzevi.net će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen

Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa

Prodavateljem proizvoda u konkretnom procesu kupnje kada je Majice d.o.o. ovlašteni trgovinski zastupnik na bedzevi.net u kojem slučaju prodavatelj koji izdaje račun i isporučuje robu mora imati podatke o registriranom Kupcu na bedzevi.net stranici. U ovom slučaju prodavatelju se prosljeđuju osobni podaci Kupca i to: ime, prezime, adresa

   

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

 

Bedzevi.net pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice bedzevi.net na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Bedzevi.net pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

 

Pristup i ispravak osobnim podacima

 

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj račun“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s bedzevi.net. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od bedzevi.net cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@bedzevi.net.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bedzevi.net i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od bedzevi.net putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bedzevi.net  u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

 

Pravo na prigovor

 

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bedzevi.net . Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

 

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i bedzevi.net odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka bedzevi.net uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako bedzevi.net provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice bedzevi.net te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Bedzevi.net se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

 

Izmjena Izjave o privatnosti

 

Ovu Izjavu o privatnosti, bedzevi.net može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na bedzevi.net Internet stranici. Zato bedzevi.net poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu bedzevi.net. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici bedzevi.net. Nastavak uporabe Internetske stranice bedzevi.net od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

 

Pravila o postupanju s „kolačićima“

 

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na bedzevi.net Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica bedzevi.net funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies)  – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) –  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Bedzevi.net koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete bedzevi.net.

Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Ovi kolačići nisu postavljeni od strane bedzevi.net, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safary, Firefox ili Crome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na bedzevi.net Internet stranici.

 

IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA KUPACA

 

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.